ung jörgenFörsta gången Jörgen Persson, som är född i april år 1966, deltog i de svenska juniormästerskapen i bordtennis (Swedish National Youth Championships) var år 1975. Han skickades ut ur singelturneringen av den ett år äldre spelaren Jonny Åkesson med 21-1, 21-19 i kategorin pojkar upp till 11 år.

    Året därpå deltog Persson återigen i de svenska juniormästerskapen, och denna gång tog han sig till kvartsfinal i singeln för pojkar upp till 11 år. Samma år vann han dessutom singelguld i distriktsmästerskapen i Halland i kategorin pojkar upp till 13 år. Inte illa för en tioåring!

    1977 var första gången Jörgen Persson tog sig till final i de svenska juniormästerskapen. Det var i kategorin pojkar upp till 11 år. Det blev dock ingen seger utan Persson fick nöja sig med silver.

    År 1978 tog Persson två singelguldmedaljer i distriktsmästerskapen i Halland, den ena i kategorin pojkar upp till 13 år och den andra i kategorin pojkar upp till 15 år. 1978 var också det år då Persson fick sin allra första guldmedalj i de svenska juniormästerskapen. Denna efterlängtade seger skedde i kategorin singel för pojkar upp till 13 år, och finalens förlorare var ingen mindre än Jan-Ove Waldner.

    År 1979 försvarade Persson framgångsrikt sina singel-titlar från föregående års halländska distriktsmästerskap, både i kategorin pojkar upp till 13 år och i kategorin pojkar upp till 15 år. Detta var också det år som Persson för första gången representerade Halmstad BTK-laget i en officiell match. Matchen var en kvalifikationsmatch mot Malmö FF där vinnaren gick vidare till första divisionen i den svenska bordtennis ligan.